noQ söker dig som vill jobba för utsatta

Reading Time: 2 minutes

Vi söker dig som vill jobba ideellt med utsatta människor i ett mjukvaruutvecklingsprojekt. Vi behöver alla möjliga roller. Här några: Systemutvecklare, projektledare, art director, copywriter, data engineer, designer, UX, scrum master, lobbyist, kravspecialist, produktägare, arkitekt, idéspruta, alltiallo, marknadsförare, administratör, visionär etc.

Kvalifikationer

Här listar vi våra önskemål på önskvärda skills/erfarenheter:

Krav/must have

 • Minst konversationskunskaper i både engelska och svenska.
 • Stor självdisciplin då vi jobbar i ett team men ändå självständigt på distans.
 • Engagemang med minst 5 timmar i veckan. Vi ligger på ca snitt i 7 timmar.

Önskemål/nice to have

 • Erfarenhet av systemutveckling och programmeringsspråk.
 • Kunskap om molnbaserade plattformar som AWS eller Azure.
 • Förståelse för AI/maskininlärningsramverk, algoritmer och modeller.
 • Bra kommunikations- och samarbetsförmåga, särskilt när du arbetar med olika team med olika bakgrund och färdigheter.
 • Kunskap om, eller en vilja att, lära dig våra verktyg/miljöer/språk: Figma, Slack, MS Teams, GitHub, GitHub Copilot, AWS, Discord, Google Suite, Confluence, Jira, Java 17+21, Python, Spring Boot, Azure Cloud, NeXTs, Docker, Postgres DB. Givetvis beroende på den roll du vill ha i teamet.
 • Passionerad för att använda dina kunskaper för att göra en positiv skillnad i samhället.
 • Erfarenhet av humanitärt arbete eller engagemang i initiativ för att hjälpa hemlösa eller socialt utsatta samhällen.
 • Agilt arbetssätt med scum, lean och holocracy.

Plats

Vi jobbar alla på distans hemifrån eller där det passar dig, men ibland träffas vi i Stockholm.

Arbetstid

Du disponerar själv din tid och när du vill jobba. När vi sprintplanerar så anger du hur mycket du kan bidra den kommande perioden (sprinten). Detta är viktigt att vi håller varandra ansvariga för detta. Men ofta händer oförutsedda saker som ändrar på det.

Arbetsform

Det här är en oavlönad och distansbaserat roll på noQ, precis som alla andra i noQ. I den här rollen kommer du att jobba med vårt team på 20 personer för att skapa lösningar som stödjer de utsatta. Du får möjlighet att använda dina kunskaper för att göra en verklig skillnad i de utsattas liv och jobba tillsammans med ett engagerat och passionerat team och samtidigt lära dig något nytt.

Avslut/paus

Tid kommer och tid går. Kan du inte bidra med något den kommande perioden/sprinten säger du bara det, så lägger vi dig på väntelistan tills du har tid igen. Vill du hoppa av så har vi en process för det utan problem.

Verktyg

Vi tillhandahåller all mjukvara i form av licenser och behörigheter, du ansvarar för din egen arbetsmiljö inklusive hårdvara (dator mm).

Notera!

Det här är inte en betald tjänst. Alla VI jobbar för att hjälpa utsatta människor, bredda våra nätverk och kanske lära sig något användbart. Vi kommer under 2024 samarbeta med arbetsförmedlingen som en möjlighet till praktikplats.

Ansök!

Intresse? Boka en tid med Ove Holmberg, projektledare här: Oves tider – Ove Holmberg. Bara lite nyfiken? Anmäl dig till vår nästa demo här.

Vi är noQ

noQ är ett team som primärt vill hjälpa hemlösa i Stockholm men på sikt alla utsatta i Sverige. Vårt mål är noll akut hemlösa i Stockholm 2024. Vi jobbar med teknik som drivs av artificiell intelligens men vi söker även andra kompetenser och engagerade som vill vara med i vår vision mot noll utsatta i samhället.

ps. Vi söker även partners och sponsorer

Publicerat i noQ:

Håller du med? Eller inte? Diskutera här...