Året då jag slutade prestera och började pensionera

Reading Time: < 1 minute

Rubriken är inspirerad från filmen med nästan samma namn och i slutscenen så sitter Mimmi och dagdrömmer på jobbet. Hon som i filmen gått igenom en livskris men nu är tillbaka på jobbet på en enklare tjänst och en erfarenhet rikare. Chefen vill att hon nu går tillbaka till sitt gamla jobb som högpresterande men Mimmi replikerar att

Jag är trött på att vara duktig jämt. Jag vill vara medioker som de andra här och sänka mig till de andras nivå. Lämna in halvkassa rapporter och gå hem tidigt och vara asnöjd med mig själv – så vill jag jobba.

Mimmi i filmen året jag slutade prestera och började onanera

Filmen var småtrevlig framför allt med väldigt fina bilder från mitt Stockholm men när Mimmi kläcker ur sig citatet ovan trillade alla mitt livs polletter ner. En vacker dag ska jag ansluta till de 50% på företaget som är oengagerade. Det finns ju tre sätt att förhålla sig till förändring och det är att säga upp sig, slå sarg ut* eller engagera sig. Dags att för sarg ut.

I sarg ut-mode så räcker man aldrig upp handen på möten, man jobbar hemma på grund av snuva eller för att ta hand om rörmokaren och reagerar sällan på det som skrivs i chattar. 92% av ditt liv går till annat än arbete – ta vara på det, framför allt du som har barn mellan 0-15.

*) Hockeyterm där man är starkt defensiv och bara fredar det egna målet