Double diamond är en metod för kreativa processer som tex workshops. Den omfattar tekniker för att hitta, kategorisera, utmana och förfina idéer och skapa beslutsunderlag. Double diamond är även fundamentet i Discover to deliver vilket är en holistisk metod för mjukvaruutveckling från idé till värde via kravfångst och utveckling. Men i denna kurs utbildar vi med fokus på faciltering för workshops.

Denna kurs ingår även i kursen Komplex online facilitering som även innehåller metoden Flipped classroom. Tillsammans ger dessa metoder expertkunskaper i online facilitering.

Syfte

Att kunna leda online workshops på ett pedagogiskt, metodiskt, roligt och dynamiskt sätt.

Upplägg

På denna kurs går vi igenom alla steg i Double diamond. Deltagarna delas in i grupper om 2-3 personer som kommer genomföra en session som “examen”. Vi kommer genomföra varje tillfälle mellan 12.00-12.45 eller 17.00-17.45 på vardagar under två tillfällen. Tider kommer gruppen överens om vid första tillfället.

Metod

I denna kurs tillämpar vi tekniken för onlinemöten, Flipped classroom, vilket innebär att vi använder de gemensamma sessionerna för diskussion och reflektion och ger “hemläxa” mellan dessa. I utbildningen kommer vi gå igenom denna metod.

Diskussion

I samtliga våra kurser ingår tillgång till ett diskussionsforum i vår community. Där kan deltagarna tillsammans med läraren/administratören diskutera ämnet mellan sessionerna men även deltaga i andra forum inom samma community. Medlemskap i denna community kvarstår även efter kursen.

Praktikaliteter

  • Pris: Första sessionen gratis. Övriga sessioner 900:- för alla.
  • Betalning: Swish eller faktura senast sista sessionen.
  • Datum: Kallelse kommer när minst tio deltagare anmält intresse.
  • Förkunskaper: Baskunskaper i mötesteknik
  • Språk: Materialet är på engelska men vi pratar svenska på lektionerna (om ingen anger annat i anmälan då vi givetvis pratar engelska).