Konsultmäklare – IT-branchens gamar

Reading Time: 2 minutes

Jag har satt stor stolthet i att inte sänka mig så lågt som att ta ett konsultuppdrag via en konsultmäklare då jag anser att dessa är parasiter. OK, jag kan tänka mig ett par undantag som verkligen jobbar för att förstå både mig och kund och göra det bästa för alla och sedan följa upp kontinuerligt. Ingen bryr sig dock om en återblick efter avslutat uppdrag. Jag brukar blockera dessa i min telefon fortlöpande för man ser snart ett mönster. Men en mäklare slank igenom och jag tänkte jag skulle höra honom ut då han sade att det var en bank i Stockholm det gällde och mitt uppdrag jag då satt på sjöng på sista versen. På knagglig engelska lovade han guld och gröna skogar så jag sade åt honom min tillgänglighet och timpris. Han återkom senare med tid och plats där jag skulle infinna mig för intervju. Han vägrade fortfarande berätta om vem kunder var trots att jag kunde lista ut det av adressen.

Väl i receptionen möttes jag av en representant från TCS som gav mig instruktioner om att inte tala pris utan bara säga att jag var underkonsult till dom. Intervjun gick bra och jag tackade dagen efter ja till uppdraget. När jag frågade om detaljerna så var timpriset plötsligen 600:-/h. Jag ringde då de jag varit på intervju hos och sade att jag inte kunde acceptera priset, men ville ha uppdraget. Swedbank som det var frågan om rundade då TCS och bad TEK-systems att skriva ett riktigt avtal med mig, vilket vi gjorde. Martina Botic hette hon som sydde ihop det hela och brydde sig mycket om hur det gick i uppdraget. Kudos!

Två år senare så ringer TEK-systems (Martina hade slutat) igen och vill ha mig till ett spelbolag. Jag är upptagen och tackar nej men när de lockar med att det är Betsson som jag tidigare ”lämnat” blev jag nyfiken och gick på intervjun. Betsson skriver ett avtal med mig trots att jag inte kan lämna pågående kund förrän efter ett par månader då dessa utbildningar är klara, så under 2-3 månaders tid under Corona dubbeljobbar jag med utbildning för två kunder och det blir många sena kvällar för att få det hela att gå ihop. Mot slutet på Betsson och då den andra kunden tackat för sig, så märker jag att jag inte har fullt upp i min backlogg och påpekar för TEK att vi bör avsluta uppdraget i förtid. TEK säger då citat, ”inte väcka den hund som sover”. På avslutsdagen så lämnar jag formellt över all utbildning och blir avtackad på all-hands.

När jag en månad senare inte får betalt för min sista faktura får jag veta att dubbeljobbet inte gillats av top management med VD Pontus Lindwall i spetsen. Samme Pontus som duckade för min kritik 2009. Syndabocken i detta fall är dock inte Betsson utan TEK som mörkade korten. Betsson var bara en usel upphandlare. Och jag var blåögd.

Men det är inte gamarna som skall ha skiten. De gör bara ett jobb som inte borde finnas. Problemet är företagens inköpsförmåga som är obefintlig. Man outsourcar det till tveksamma aktörer hellre än skaffar sig egen kompetens. Och en skopa av sleven ska vi konsulter även ha. Framför allt de större företagen som anlitar dessa och inte litar på sin egen säljförmåga.

TEK-systems tillhör samma koncern som Allegis och Ashton Carter.