Årets tvivlare

Detta pris går årligen till den som varit en framstående tvivlare. För definition se denna sida. Priset är äran samt en stafettpinne som gör att juryn skiftar från år till år genom att pristagaren blir jury och utser kommande pristagare. För att få priset krävs att juryn kan enas om pristagare, givet givetvis.

Priset finns till för att uppmuntra tvivlare att fortsätta tvivla och för att göra tvivlet känt som en positiv egenskap.

Pristagare genom tiderna

Sofia Reideborn 2022

Foto: Haninge Anchors

Sofia har genom flitigt twittrande kring politik och idrott skapat svallade debatter som utmanar gängse normer. Sofias tweets är modiga utan att bli enfaldiga och bjuder in till diskussioner om det som få vågar utmana. Hennes åsikter håller vi inte alls med om men det är en annan sak. Sofia har bland annat kritiserat damishockey på elitnivå, där hon tidigare spelat, för att vara oseriös. Nu har hon skrivit på ett nytt kontrakt med en toppklubb och det ska bli spännande att se om detta kontrakt medför tystnadsplikt. Det skulle också vara kul att se Sofia i verkliga arbetslivet utanför Twitter och om hon är lika kaxig då. Eller ställa i upp en debatt om politik och idrott hör ihop. Jag tvivlar;)

Ove Holmberg 2021

Ove har genom många år utmanat organisationer och deras arbetssätt genom att hävda att allt går att förbättra. Dvs tvivla på de rådande normerna och ifrågasatt det många ser men inte vågar tala om.