Årets tvivlare

Detta pris går årligen till den som varit en framstående tvivlare. För definition se denna sida. Priset är äran samt en stafettpinne som gör att juryn skiftar från år till år genom att pristagaren blir jury och utser kommande pristagare. För att få priset krävs att juryn kan enas om pristagare, givet defintionen, samt att pristagaren accepterar villkoren. Villkoren för att bli pristagare är att

  1. Utse kommande års Tvivlare på det sätt denne anser bäst, dvs bli jury ensam eller med hjälp.
  2. Tidigast 1 november och senast 20 December skall den nye pristagaren ha intervjuats av juryn och mailat denna tillsammans med en bild på sig själv eller den organisation denne företräder samt en motivering för publicering här på tvivla.se.

Priset finns till för att uppmuntra tvivlare att fortsätta tvivla och för att göra tvivlet känt som en positiv egenskap.

Pristagare genom tiderna

Ove Holmberg 2021

Ove har genom många år utmanat organisationer och deras arbetssätt genom att hävda att allt går att förbättra. Dvs tvivla på de rådande normerna och ifrågasatt det många ser men inte vågar tala om.

2022 – Sofia Reideborn

Sofia har genom flitigt twittrande kring politik och idrott skapat svallade debatter som utmanar gängse normer. Sofias tweets är modiga utan att bli enfaldiga och bjuder in till diskussioner om det som få vågar utmana. Det skulle vara kul att se Sofia i verkliga arbetslivet utanför Twitter och om hon är lika kaxig då. Jag tvivlar;)